Az egyszerűség kedvéért nem fogunk kockákat használni, csakis az olvasás örömére hajtunk. :) Ebben a könyben a szokásos három alaptulajdonság (ügyesség, életerő, szerencse) mellé az autónk értékei párosulnak: tűzerő és páncélzat. Ezenkívül van pénzünk (hitel), négy darab rakétánk, három darab vasszöges pakkunk, két darab olajtartájunk és ugyanennyi pótkerekünk. És most következzen a háttértörténet, amit mindig is epekedve olvastam, ugyanis ez adja meg a könyv alaphangulatát. :)))

Videóhírek, 2022. Július 21.


Senki sem számított a katasztrófára. A harmadik világháborút sikerült elkerülniük a keleti és nyugati nagyhatalmaknak, melyek közösen dolgoztak a világ békéje és egysége érdekében. A mezőgazdaság forradalmi átalakulása elűzte az éhséget. Az utazási lehetőségek növekedésével az emberek jobban megismerték és megértették egymást.


2022. Július 21-e úgy kezdődött, mint bármely másik nap. Az idő jónak ígérkezett, s a holovízió is csupa kellemes hírről számolt be. Egy kormányszóvivő büszkén jelentette be, hogy immár a háztartások 99 százalékát és az ipar 70 százalékát napenergia látja el. Általánossá vált a háromnapos munkahét, és a sydney-i futball-világbajnokságon a döntőt az Egyesült Államok csapata játszotta volna Angliával. Ki gondolta ekkor, hogy néhány óra múlva megkezdődik a civilizáció összeomlása.

Még ezen a napon ismeretlen betegség tört ki, és olyan hihetetlen sebességgel terjedt el, olyan végzetes kimenetelű volt, hogy mire a kormányok és a tudósok rádöbbentek, mi is történik, a népesség fele kihalt. A járvány végigsöpört az egész világon, és mindenütt megtizedelte a lakosságot. Hiába próbálkoztak karanténnal, négy nappal a járvány kitörése után a világ lakosságának 85 százaléka halott volt. Nem maradt senki, aki kideríthette volna, mi okozta a járványt. Talán valami mutáns vírus volt, talán valamely hadiipari laboratóriumból szabadult el a végzetes baktérium, de mindez puszta találgatás volt, és senki nem törődött igazán vele, már mindenkit csak az érdekelt, hogy túlélje a járványt.
 

Ijesztő sebességgel dőlt romba a civilizáció. A túlélők nem tudták, minek köszönhetik életüket, sem azt, meddig tart számukra a haladék. A durva erőszak lett a törvény. Részeg zavargások, rombolás lett úrrá. Egy szelet kenyérért már gyilkoltak. A nagyvárosok az éhség és a járványveszély miatt hamar elnéptelenedtek.

Hat hónappal a járvány kitörése után a megmaradt emberiség két részre oszlott; azokra, akik a rendet és a békét akarták, és azokra, akik lubickoltak a zűrzavarban. Az előbbiek megerősített kisvárosokba tömörültek. Vezetőket választottak maguk közül, és megszervezték az önellátást. Katonák, földművesek, orvosok otthonai lettek ezek a kisvárosok, olyan emberekéi, akik újjá akarták építeni a civilizációt. A másik csoport a falakon kívül élte vad, durva életét. Ők voltak az új barbárok. Motoros és autós bandákba tömörülve száguldoztak, terrorizálva és megsemmisítve a civilizáció minden morzsáját.

Te egyike vagy azon szerencsés túlélőknek, akik az Új reménynek nevezett városkában élhetnek. Éppen egy, az eddigieknél hatásosabb riasztórendszeren dolgozol, hogy ezzel is segítsd városodat, amikor kopogtatnak az ajtódon. A városi tanács két tagja az, akik nagyon izgatottnak tűnnek. Elmondják, hogy rádióüzenetet kaptak délről, A San Angló-i megerősített olajfinomítóból. Az ottaniak hajlandók 10000 liter benzint adni gabonáért és vetőmagvakért cserébe. A benzin pedig igencsak jól jönne Új Remény generátorai és mezőgazdasági gépei számára. 10000 liter ebből a ritka kincsből túl jó lehetőség ahhoz, hogy elszalasszátok. A tanács elfogadta az ajánlatot, és most az a gondja, hogy eldöntse, ki vigye el San Anglóba a terménnyel teli zsákokat és onnan vissza a benzinszállítót. Hosszú és veszélyes út ez, vad, törvénytelen vidéken. Közlik veled, hogy rád gondoltak, téged tart a tanács a legalkalmasabbnak a feladatra. Egy Dodge Interceptort kapsz az útra, felszerelve géppuskákkal, rádióval, tetőre szerelt rakétavetővel, hangosbeszélővel és mindenfajta egyéb védelmi eszközzel, mint például az olajszóró vagy a kerékdöfő lándzsák, páncélzat és golyóálló ablakok.
 

Nem kéreted magad, mivel a vállalkozás jelentősége óriási. Utad az új társadalmak közötti kapcsolatfelvétel kezdete lehet, ha sikerül. Vállalod a megbízatást, és azonnal megkezded az előkészületeket. A következő két nap azzal telik el, hogy ellenőrzöd az Interceptor előkészítését. Mikor a kocsi útra kész inkább páncélautóra emlékeztet. Még egyszer átvizsgálod, hogy működnek-e a fegyverek, és hogy az összes felszerelés a helyén van-e. Átfutsz a leltáron. Zseblámpák, elsősegélycsomagok, iránytű, élelmiszer, víz, tartalék üzemanyag, két pótkerék, gumijavító készlet és szerszámok. Végül fölveszed a pisztoly táskát és a bőrdzsekit, amelyben a tartalék golyókat és késedet tartod. Miután megnyugodtál, hogy minden rendben van, beülsz a vezetőülésbe. Az acélba vágott keskeny résen át, amely most a szélvédőd, látod, hogy az egész város összegyűlt, hogy búcsút intsen neked. Beindítod az Interceptor motorját, és a külvilág felé vezető kapuhoz hajtasz. Jó egy éve is annak, hogy utoljára Új Remény falain túl jártál, és kíváncsian várod, mit találsz odakint.

Szerző: Kaland-Játék-Kockázat  2009.03.28. 14:30 4 komment

Címkék: kjk az országút harcosa online könyv játszunk online

A bejegyzés trackback címe:

https://kjkk.blog.hu/api/trackback/id/tr661031214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoage 2009.04.17. 17:43:19

hol lehet jácani b.+

Szilvia Beeriné 2013.01.10. 15:17:02

Hova kell kattintani, hogy eljussak a következő oldalra? Előre is köszi!
süti beállítások módosítása