Mindig is szerettem az ilyen könyveket, csak sajnos nem sok készült belőlük. A Joe Dever-es száguldó harcosa mellett ez a másik említésre méltó sorozat, ha nem az egyetlen, amit kiadtak. Szintén nem dob fel az a tudat, hogy még nehezebb összegyűjteni őket, mint a freeway warriort. Hat részből áll a sorozat, de a történetek nem függnek össze, csak annyiban, hogy a jövőben játszódnak. Nekem csak ez a második rész van meg, így ezt vettem tegnap elő. Nagyon bonyolult és összetett harcrendszere van, amit most mellőzők is olvasás közben. Többféle autóval is nekivághatsz a kalandnak, mindegyiknek más  értékei vannak, több fegyverrel is felszerelheted őket és harc közben vannak véletlen találatok is, amikor kockadobással kell eldönteni, hogy mi sérült meg az autón (akár te is bekaphatsz egy repeszt, stb.). Tehát egy autós csata akár hosszú percekig is eltarthat, nem is beszélve arról, hogy mindig vissza kell lapoznod a szabályokhoz. Lehet játszani "advanced" módban is, ilyenkor a töltények számát is nyomon kell követni. Nem olvastam még sokat belőle, de az eleje rögtön egy barátságos csatával kezdődik. A karakterednek a következő tulajdonságai vannak és 10 pontot kell szétosztani közöttük:   vezetés, lővés, szerelés, presztizs. Ez az utolsó tetszett nekem, érdekes újítás: minden egyes pont 1000 $-t ér az elején és a társadalomban betöltött pozíciódat tükrözi, hogy mennyire vagy megbecsült embert, milyen a megjelenésed, stb. Például az elején egy verekedésbe kerülsz és amikor megjelenik a biztonsági ember, dobnod kell egy próbadobást a presztizsedre: ha sikerült, akkor hisz neked, hogy nem te voltál a hunyó, ha nem sikerült, akkor még téged fog letartóztatni.

 A fejezetszámok a szöveg elején helyezkednek el sokkal nagyobb betűméretben, ez egy kicsit zavaró számomra, mert akaratlanul is vonzák a tekintetet olvasás közben. És már rögtön az elején vannak benne felesleges választások. Például elfogadod-e a küldetést, ha nem akkor is el kell fogadnod. Ha utána mégis úgy döntesz, hogy meglépsz a küldetés elől, a könyv "visszaparancsol" téged a küldetéshez. Én ennek nem láttam sok értelmét, csak a fejezetpontok pazarlása.

Szerző: Kaland-Játék-Kockázat  2010.11.20. 21:15 1 komment

Címkék: autós car wars fuels gold

A bejegyzés trackback címe:

https://kjkk.blog.hu/api/trackback/id/tr722461322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.12.14. 00:21:31

Erről nem is hallottam, szívesen kipróbálnám.
süti beállítások módosítása