Újra itt. :) A minap fejeztem be az első kötet (már megvan mind a négy) és nekiálltam a második résznek. A kaland Texasban kezdődik, ahol a túlélők kicsiny csapata elindul Kaliforniába, mert az atomháború és az utána következő szennyezés kevésbé viselte meg azt a területet. Még mielőtt nekivágnátok a hosszú útnak megmentetek egy lányt (Kate) az egyik motoros banda karmaiból. Igazából a főnök "barátnője" volt, aki emiatt nagyon feldühödik és végig a nyomotokban jár egész utazásotok során. Az első könyv végére elértek Big Spring-be, de elrabolják Kate-et.

Lejjebb az angol és az amerikai borítót láthatjátok. A jó szokás szerint az amcsik megváltoztatták a címet, mert az túl erőszakosnak hangzott (gondolom a második világháborús holokausztra emlékeztette őket). Maga a történet egész izgalmas, főleg ha szereted az ilyen világban játszódó kalandokat (Kicsit hajaz a Max Max 2-re). A harcoknál, halálfejezeteknél nem fogta vissza magát az író, örömmel szemlélteti veletek, amint a golyó szétroncsolja a mellkasotokat vagy apró darabokra robbantok az autóban.

Az utazás lineáris és ez így is fog maradni az utolsó részig. Ezáltal hosszabb ideig tart végigmenni rajta, viszont az interakció hiányzik, nem nagyon tudtok beleszólni a dolgok menetébe. Vannak kitekintések, de végig azt a főszálat kell követni, amit Joe Dever elképzelt magának. Sajnos Joe szereti pazarolni a fejezetpontokat. Például minden egyes párbajnál megkérdezi, hogy akartok-e lőfegyvert használni. Ha igen, akkor megkérdezi, hogy melyik fajtát (négy különböző van, tehát négy különböző fejezetpont). Máskor megkérdezi van-e nálad CB rádió. Ha nincs, akkor ad egyet, de ezáltal egy újabb fejezetpont ugrik, mert a történet eggyel arrébb ugyanott folytatódik. És végül, ami a legidegesítőbb volt a sok közül, hogy találkoztok egy remetével s megkérdezi a könyv, hogy magatokkal akarjátok-e vinni. Nemleges válasz esetén azt írja, hogy márpedig akkor is magatokkal viszitek. Akkor minek tette fel a kérdést? Ezeket leszámítva nekem tetszett, nem beszélve arról, hogy egy négy kötetes kaland elején járunk.

freewaywarrior1.jpg

Szerző: Kaland-Játék-Kockázat  2013.12.12. 22:00 2 komment

Címkék: freeway warrior freeway warrior 1 száguldó harcos highway holocaust

A bejegyzés trackback címe:

https://kjkk.blog.hu/api/trackback/id/tr895688895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anorim 2013.12.16. 11:15:52

hajrá, új post! Én háromszor futottam neki, és egyben még sosem sikerült lenyomni. A 3 rész nagyon hosszú.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2013.12.17. 20:35:50

Én sem dobókockával megyek rajtuk végig, csak olvasom őket. Mivel mindegyik könyv lineáris, így hosszabbak a kalandok, cserébe viszont nincs nagyon beleszólásunk a történet menetében. Amit az író meg akar történtetni, meg is fogja. :)
süti beállítások módosítása