Eredetileg úgy terveztem, hogy egyszerre olvasom el mind a négy kötetet, de legalábbis sorrendben. Sajnos az első kettő rész nincs meg és a negyedik is csak magyarul. Nem volt kedvem most éveket várni, úgyhogy belekezdtem, de kockák nélkül, csakis az olvasás öröméért. :) A történet egy terrorista atomcsapás után játszodik, amikor is a Föld és a lakosság nagyobbik része elpusztult. Hasonlít Az országút harcosához, ami a szívemhez nagyon közel áll. :) A történet nagyon tömören az, hogy Dallasból kell eljutnod egy kisebb csapattal Kaliforniába, mert az ottaniakat kevésbé viselte meg az atomvihar. Ezt az utazást osztja fel Joe Dever négy részre és én ebből a kalandból olvastam el a harmadik fejezetet.
A kalandlap kicsit összetettebb, mint az átlagos KJK-é. Külön kell vezetni például, hogy hány töltényt használtál el és büntető pontokat kapsz, ha túl sok tárgy van nálad (legfeljebb 10 darab lehet nálad egyszerre, a fegyvereken kívül). A könyv csak 350 fejezetpontos, viszont ezek hosszabbak, mint Steve Jackson-é. Ezenkívül nem kell bajlódni térkép rajzolással, mert gyárilag van benne egy realisztikus országrész térkép.
A történet sajnos lineáris, aminek az előnye, hogy hosszú, hátránya, hogy nincs lehetőséged beleszólni a történésekbe. Leginkább egy faághoz tudnám hasonlítani, ahol az ág a főszál és a levelek az interaktív rész, ahol kicsit elkalandozhatunk, de végül ugyanoda térünk vissza és folytatjuk a kalandot. A könyv elején egy szabotázs akciót kell végrehajtanod három másik társaddal a gonoszok táborában, hogy a kolónia többi tagja biztonságosan kitörhessen El Paso-ból és megkezdhesse az útját Tucson felé. Az elterelő hadművelet után egy egész könyven át tartó hajsza veszi kezdetét, ahol ti négyen kétségbe esetten menekültök a törvényen kívüli klánok haragja elől, hogy időben csatlakozzatok a kolónia többi tagjával.
Nekem tetszett a könyv és adott egy kis löketet, hogy beszerezzem a többi részt is.

Szerző: Kaland-Játék-Kockázat  2009.04.03. 10:00 1 komment

Címkék: angol joe dever freeway warrior 3 the omega zone

A bejegyzés trackback címe:

https://kjkk.blog.hu/api/trackback/id/tr311043373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuchspeter 2009.04.03. 23:57:46

ha akarod elköldöm az első kettőt pdf.ben.
süti beállítások módosítása