21.

 

Amennyire tudod rendbe hozod a kocsidat. Fél órádba kerül kitisztítani a gyertyákat, ellenőrizni az olajat, beállítani a porlasztót, és meggyőződni arról, hogy semmi lényeges nem károsodott. Észreveszed, hogy az egyik hátsó keréknél három csavar elég laza, s újra meghúzod őket. 2 Páncélzat pontot nyersz. Amikor megbizonyosodsz arról, hogy minden úgy működik, ahogyan kell, továbbindulsz dél felé. Lapozz a 221-re.

221.

Az út keskeny fekete vonalként húzódik a kísértetiesen vörös vidéken keresztül. A forróság remegő hullámokban emelkedik a sivatag fölé, s légkondicionálód morogva próbál egy kis hűvös levegőt biztosítani. A rádióban csak légköri zörejeket hallasz. A padlóig nyomod a gázpedált, hogy minél hamarabb túljuss ezen a vidéken. Előtted fekete füstfelhő emelkedik az ég felé. Lelassítasz, és megállsz egy égő autó mellett. Egy régi sportkocsi az, még a XX. századból, egy Corvette V-8-as, 200 lóerős motorral. A múlt egy darabja ég el ebben a tűzben. Valamivel távolabb egy szőke lány támaszkodik egy sziklának. Fekete overallt visel, kezében vadászpuska van. Ahogy meglát közeledni, kiszalad az útra, és int, hogy állj meg. Megállsz, de a revolveredre teszed a kezed, hátha el akarja rabolni az Interceptort. Megkérdezed, hová megy, és komoly hangon válaszol. - Dél felé, ennél több ne érdekelje. Nem akarok mást, csak hogy elvigyen, hacsak nem ahhoz a bandához tartozik, amely megtámadott. - Közlöd vele, hogy San Anglóba kell eljutnod, és odáig szívesen elviszed. - San Anglóba - kiállt fel a lány. - Magát várjuk Új Reményből! - Beugrik a kocsiba, és bemutatkozik. Ambernak hívják. San Anglo napokkal ezelőtt járőrkocsikat küldött eléd, de biztosnak kellett lennie abban, hogy valóban te vagy az. Azt is megtudod, hogy bonyodalmak vannak. San Anglót ez elmúlt két nap óta folyamatosan ostromolja egy országúti banda, az úgynevezett Pusztulás Kutyái. Ezek támadták meg őt is nem egészen egy órával ezelőtt. Le akarják mészárolni San Anglo lakóit, hogy hozzájussanak a benzinhez. Lehetetlen bejutni San Anglóba anélkül, hogy felfegyverkezett autóikkal, motorjaikkal meg ne támadnának. Csak egy megoldás van, éjszaka be kell lopózni a táborukba, és tönkretenni a járműveiket. Látod rajta, hogy komolyan beszél, és hiszel neki. Beleegyezel, mire a lány izgatottan a műszerfalra csap. Irány dél, amilyen gyorsan csak lehet. Fél óra múlva megállít. A távolban füst emelkedik a levegőbe. - A San Angló-i finomító - mondja büszkén. - Inkább meghalunk, de nem engedjük, hogy a benzin ezeknek a kezébe kerüljön. Hajts le az útról. Egy óra múlva sötét lesz, akkor gyalog megyünk tovább a Pusztulás Kutyáinak tábora felé. - Tedd próbára Szerencséd! Ha szerencséd van, lapozz a 7-re. Ha nincs szerencséd, lapozz a 331-re.

 

Szerző: Kaland-Játék-Kockázat  2009.07.01. 17:00 Szólj hozzá!

Címkék: kjk az országút harcosa online könyv játszunk online

A bejegyzés trackback címe:

https://kjkk.blog.hu/api/trackback/id/tr101217602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása