Uwe Anton egy német scifi író és fordító. Egy három részes sorozattal örvendeztette meg 1988-ban a játékkönyv kedvelőket. A könyvek között nincs összefüggés, mindegyik más térben és időben játszódik.

1. Stadt der Dämonen

2. Der Kaiser von New York

3. Schiff der Rätsel

Az első, a Démonok városa, egy Cthulhu környezetben játszódó kaland. Több utalás is van H. P. Lovercraft teremtményeire, de nem hivatalos könyv. Kíváncsi lennék, hogy fizetett-e Uwe jogdíjat vagy csak úgy felhasználta a könyvében a szörnyeket. Mivel (szerintem) nem fordították le angolra, lehet, hogy elkerülte az ügyvédek figyelmét?

A második, New York császárja, egy posztapokaliptikus történet, ahol a lerombolt és bandák uralta New Yorkba kell behatolnod és megszerezni egy fontos tervrajzot.

A harmadik és egyben utolsó, A rejtélyek hajója, jelen korban játszódik. Egy világkörüli útra indultál az egyszemélyes vitorlásoddal, amikor a Bermudák mellett elkap téged egy nagy vihar és a Sargasso-tengeren térsz magadhoz, ahol különféle hajók roncsait találod különböző időkből.

Egyébként tényleg létezik ez a tenger, amit egyfajta furcsa moszaterdő borít, ami több száz kilométer távolságra van a legközelebbi szárazföldtől. Ez a hatalmas egybefüggő lebegő hínár (sargassum), egyedülálló ökoszisztéma a földön.

A játékrendszere egyszerű, hasonlít a KJK-ra. Három alaptulajdonságod van (viszont kalandlap nincs a könyvben, neked kell rajzolnod):

Kraft, Intelligenz, Glück

Az erődet 1d+6-tal kapod meg. Az intelligenciád mindig 5 pontról indul (az utolsó könyvben nem is szerepel ez a tulajdonságod). A szerencsédet pedig 6 ponttal kezded. A szerencsepróba hasonló, mint a KJK-ban: kettő kockával kell dobnod: ha alá dobsz, akkor szerencséd volt és eggyel megnövelheted a szerencsepontjaid számát, ha fölé dobsz, akkor szerencsétlen voltál és egyet le kell vonnod. Ami kicsit szivatós, ha az első két próbánál szerencsétlen voltál, mert aztán 4-ről visszahozni eléggé nehéz feladat.

A harcnál kettő kockával kell dobnod, hozzáadni az erődet és a nagyobb győz, a vesztes pedig veszít három pontot. Ami szintén kitolás a játékossal, mert négy forduló alatt simán meg lehet halni. Viszont minden ötödik nyertes harc után eggyel növelheted az erőd számát.

Van még egy rész a virtuális kalandlapodon: a felszerelési tárgyak. Németül olyan szépen hangzik: Ausrüstungsgegenstände. Mindhárom könyvben a történet elején lehetőséged van tárgyakat magaddal vinned, egyszerre legfeljebb tíz lehet nálad.

A könyvek kicsit lineárisak, van bennük több rövid és felesleges fejezetpont. Így a 400 fejezetes történetek csak olyan 340-350-esnek hatnak.

Szerző: Kaland-Játék-Kockázat  2014.05.19. 22:30 Szólj hozzá!

Címkék: uwe anton ullstein abenteuer spiele stadt der dämonen der kaiser von new york schiff der rätsel

A bejegyzés trackback címe:

https://kjkk.blog.hu/api/trackback/id/tr846120781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása